Gratis verzending vanaf € 50
FR

NIEUW: biologische ahornsiroop, lekker veelzijdig!

24/02/2023

Nutribel lanceert een biologische Canadese ahornsiroop, gemaakt van het sap van de esdoorn. Het is een C-graad ahornsiroop. Dat wil zeggen dat hij donkerder van kleur is, een meer uitgesproken smaak heeft en meer mineralen bevat dan de lichtere A-graad. De siroop smaakt heerlijk bij pannenkoeken, granola of ijs en is ideaal als suikervervanger om mee te bakken. Liever wat lichter? Voeg ‘m dan toe aan citroensap voor een detoxkuur, of aan thee als vegan alternatief voor honing.

Suiker wordt wel eens het nieuwe roken genoemd. In tegenstelling tot geraffineerde suikers, heeft biologische ahornsiroop een paar streepjes voor. Net als rauwe honing bevat de siroop namelijk antioxidanten en diverse flavanolen. De in ahornsiroop aanwezige antioxidanten hebben een ontstekingsremmende werking.

Ahornsiroop is behalve overheerlijk ook een leverancier van belangrijke vitaminen en mineralen. Het bevat onder andere zink en mangaan. Zink kan helpen bij ziektebestrijding en versterkt het immuunsysteem, terwijl mangaan een cruciale rol speelt bij de stofwisseling van vetten en koolhydraten en de functie van hersenen en zenuwen.

Omdat de glycemische index van ahornsiroop lager is dan die van suiker, doet de siroop de bloedsuikerspiegel niet zo snel stijgen. Hierdoor is ahornsiroop een goed alternatief voor mensen met diabetes.

Als onderdeel van een gezond dieet, kan de siroop perfect gebruikt worden ter vervanging van suiker en kunstmatige zoetstoffen in allerhande gebak, smoothies, yoghurt, havermout, ... 

En zelfs bij huidverzorging komt ahornsiroop van pas! Last van een ontstoken, rode of droge huid? Mix wat ahornsiroop met havermout en yoghurt of rauwe melk en breng het goedje als masker aan op het gezicht. De huid wordt hierdoor natuurlijk gereinigd en gehydrateerd. Lekker veelzijdig dus, dat Canadese liquid gold!

Snelle smultip

Deze ahornsiroop vormt een onweerstaanbare combinatie met de Nutribel pannenkoekenmix. Makkelijker kan haast niet!

Praktisch

  • Verkrijgbaar in flesje van 240 ml.
  • Biologisch, vegan, lactose- en glutenvrij.
  • Te koop in jouw favoriete verkooppunt en in onze webshop.



Nieuw genot! Chocolade rijstwafels!

Ontdek onze nieuwe chocolade rijstwafels van Nutribel. Een knapperige rijstwafel gemaakt van volkoren bruine rijst omhuld met een laagje pure chocolade.

Best nutrition for every meal!

Wij helpen jou in deze blog verder met enkele tips voor net wat minder traditionele ingrediënten in de klassieke Belgische keuken.

Best nutrition for every trip!

Daar is (bijna) de lente, daar is (alvast soms) de zon!

Lactosevrij eten met Nutribel

In ons gamma zitten een 75-tal lactosevrije producten. Maar wat is lactosevrij eigenlijk en moet je je recepten aanpassen als je lactosevrij gaat eten?

Suikervrij eten met Nutribel

In ons gamma zitten heel wat suikervrije producten. Maar wat is suikervrij eigenlijk en moet je je recepten aanpassen als je suikervrij gaat eten?

Try Vegan met deze Herfstige Vegan Tostada

November is de internationale maand om plantaardig eten te promoten. Ben jij al overtuigd? Try vegan in november!

Glutenvrij eten met Nutribel

In ons gamma zitten ongeveer 70 glutenvrije producten. Maar wat is glutenvrij eigenlijk en moet je je recepten aanpassen als je glutenvrij gaat eten?

NIEUW: Glutenvrije crackers van Nutribel

Nutribel lanceert drie nieuwe crackers, vrij van alle 14 allergenen!

Granola vs. muesli

Wat is het verschil eigenlijk tussen granola en muesli? Wel, we zetten ze voor jou op een rijtje!

Kookworkshop

Kookworkshop met Peter Van Asbroeck

Alles kan veggie

In maart word je uitgedaagd om dertig dagen gezonder, lekkerder en ecologischer te eten tijdens de ‘VeggieChallenge’. Doe jij al mee? Lees hier waarom je zou moeten meedoen!

Shotje gezond!

Nieuw: 100% biologisch gembersap en kurkumasap

Nutridia wordt Nutribel!

Een nieuwe identiteit, een nieuwe naam en nieuwe ecologische verpakkingen met toevoeging van Nutri-Score.

Wie zoet is, krijgt lekkers! Nieuw van Nutribel: natuurlijke zoetstof

Een suikervervanger voor in de koffie, je yoghurt of een nieuw recept dat je suikervrij wil maken, met de nieuwe Nutribel Sweet kan het allemaal.

Verrukkelijk vegan: Nutribel's nieuwe snoepjes

Van winegums over zure wormen tot fruitsnoepjes

Zalig zoet: Nutribel nieuwe dadelstroop

Voor de zoetekauwen onder ons heeft Nutribel een nieuwigheid: dadelstroop. Bij ons minder gekend, maar in de oosterse keuken een echte topper.