Gratis verzending vanaf € 50
FR

Best nutrition for every meal!

04/04/2023

Verval jij ook regelmatig in je gewoontes als het op het maken van warme maaltijden aankomt? Niets zo gemakkelijk als je vertrouwde groenten, fruit, vlees, aardappelen,… in je winkelkar te leggen. Maar… gevarieerd eten is ook belangrijk en bovendien erg leuk! Daarom helpen wij jou in deze blog verder met enkele tips voor net wat minder traditionele ingrediënten in de klassieke Belgische keuken.

Hou je van gemakkelijk koken of hou je van een uitdaging, traditioneel of wok? Straks maak je het allemaal 😉 We hebben voor jou alvast een handig oranje label toegevoegd op onze website. Dit label geeft jou een overzicht van onze bio ghee boter, kokosolie, kokosmelk en tahin.

Onze ghee boter is geschikt voor bakken en braden. Ghee is een zuivere vorm van geklaarde boter. Dit bakvet heeft een verbrandingstemperatuur van maar liefst 250° C. Smelt ghee boter in een pan of wok en maak vervolgens op dezelfde manier als anders je vlees of groenten klaar.

Een andere optie is om je vlees of groenten te bakken in kokosolie. Een voorbeeldgerecht is onze gesauteerde kip met kokosolie, mango en gember. Je kan kokosolie ook gebruiken als vervanger voor boter in gerechten of gebak. Wat denk je van heerlijke tostada’s, een Mexicaanse tortilla, of van een walnotenkoek? Onze extra vierge olie kan je bovendien gebruiken als vervanger van boter op de boterham.

Naast kokosolie, hebben we ook kokosmelk in ons gamma. Kokosmelk is ideaal in vele bereidingen, deze voegt smaak en textuur toe bij het maken van soep, sauzen of wok. Kokosmelk kan ook gebruikt worden bij het maken van smoothies of milkshakes. Het is een goed alternatief voor zuivel en is vrij van lactose. Kokosmelk kan bovendien worden gebruikt bij het maken van zoete of hartige taarten en andere desserts zoals chocolade chia pudding.

En nu we toch op de ‘exotische toer’ zijn, voegen we als laatste nog onze tahin sesampasta aan ons lijstje toe om wat variatie in jouw standaard warme maaltijden te brengen. Onze tahin is gemaakt van gemengd gepeld en ongepeld sesamzaad. Het gebruik van tahin in de dagelijkse voeding is enorm in populariteit aan het toenemen. De pure, iets hartige smaak van sesam past goed in vele zoete én hartige gerechten. Tahin wordt veel gebruikt voor het maken van hummus, maar ook voor de basis van andere sauzen en dressings leent tahin zich uitstekend!

Wat denk je, misschien eens iets nieuws proberen?



Nieuw genot! Chocolade rijstwafels!

Ontdek onze nieuwe chocolade rijstwafels van Nutribel. Een knapperige rijstwafel gemaakt van volkoren bruine rijst omhuld met een laagje pure chocolade.

Best nutrition for every trip!

Daar is (bijna) de lente, daar is (alvast soms) de zon!

NIEUW: biologische ahornsiroop, lekker veelzijdig!

Nutribel lanceert een biologische Canadese ahornsiroop, gemaakt van het sap van de esdoorn.

Lactosevrij eten met Nutribel

In ons gamma zitten een 75-tal lactosevrije producten. Maar wat is lactosevrij eigenlijk en moet je je recepten aanpassen als je lactosevrij gaat eten?

Suikervrij eten met Nutribel

In ons gamma zitten heel wat suikervrije producten. Maar wat is suikervrij eigenlijk en moet je je recepten aanpassen als je suikervrij gaat eten?

Try Vegan met deze Herfstige Vegan Tostada

November is de internationale maand om plantaardig eten te promoten. Ben jij al overtuigd? Try vegan in november!

Glutenvrij eten met Nutribel

In ons gamma zitten ongeveer 70 glutenvrije producten. Maar wat is glutenvrij eigenlijk en moet je je recepten aanpassen als je glutenvrij gaat eten?

NIEUW: Glutenvrije crackers van Nutribel

Nutribel lanceert drie nieuwe crackers, vrij van alle 14 allergenen!

Granola vs. muesli

Wat is het verschil eigenlijk tussen granola en muesli? Wel, we zetten ze voor jou op een rijtje!

Kookworkshop

Kookworkshop met Peter Van Asbroeck

Alles kan veggie

In maart word je uitgedaagd om dertig dagen gezonder, lekkerder en ecologischer te eten tijdens de ‘VeggieChallenge’. Doe jij al mee? Lees hier waarom je zou moeten meedoen!

Shotje gezond!

Nieuw: 100% biologisch gembersap en kurkumasap

Nutridia wordt Nutribel!

Een nieuwe identiteit, een nieuwe naam en nieuwe ecologische verpakkingen met toevoeging van Nutri-Score.

Wie zoet is, krijgt lekkers! Nieuw van Nutribel: natuurlijke zoetstof

Een suikervervanger voor in de koffie, je yoghurt of een nieuw recept dat je suikervrij wil maken, met de nieuwe Nutribel Sweet kan het allemaal.

Verrukkelijk vegan: Nutribel's nieuwe snoepjes

Van winegums over zure wormen tot fruitsnoepjes

Zalig zoet: Nutribel nieuwe dadelstroop

Voor de zoetekauwen onder ons heeft Nutribel een nieuwigheid: dadelstroop. Bij ons minder gekend, maar in de oosterse keuken een echte topper.