Gratis verzending vanaf € 50
FR

Suikervrij eten met Nutribel

10/11/2022

Suikervrij eten met Nutribel

In ons gamma zitten heel wat suikervrije producten. Maar wat is suikervrij eigenlijk en moet je je recepten aanpassen als je suikervrij gaat eten?

Wat is suiker?

Suiker behoort tot de koolhydraten en komt van nature voor in voedingsmiddelen zoals fruit, maïs, suikerriet en -biet. Je denkt waarschijnlijk meteen aan snoep, frisdranken en koekjes. Maar er zijn ook heel wat andere producten die suiker bevatten en waarvan je het misschien niet meteen verwacht. Denk aan sommige broden, pizza’s of kroketten. Het consumeren van suikerhoudende producten kan bijdragen aan het ontstaan van overgewicht en diabetes type 2, maar ook tot het vormen van cariës, tandbederf.

Suikervrije voeding

Mensen met diabetes (in de volksmond ook ‘suikerziekte’) lijden aan een chronische aandoening. Hun bloedsuikerspiegel is verhoogd. Er zijn verschillende vormen mogelijk, de meest gekende zijn type 1 en 2.

  • Type 1 ontstaat meestal bij kinderen of jongvolwassenen en is een auto-immuunaandoening.
  • Type 2 ontstaat voornamelijk bij volwassenen ouder dan 40 jaar en komt vaker voor bij personen die roken of ongezond eten of bij personen die weinig lichaamsbeweging, overgewicht of een erfelijke aanleg hebben om diabetes te krijgen.

Naast mensen met diabetes, zijn er ook mensen die bewust kiezen om geen of minder suikers te eten. Niet uit noodzaak, maar uit eigen keuze dus.

Recepten aanpassen?

Suiker geeft een zoete smaak aan onze voeding en heeft een bepaalde textuur (mondgevoel). Je kan bij suikervrij eten ofwel wennen aan een andere smaak of textuur, of je kan zoeken naar zo goed mogelijke vervangers.

In deze laatste categorie kan je bijvoorbeeld suiker vervangen door onze Sweet, één van onze zoetmiddelen. Sweet is een suikervervanger en bestaat 100% uit biologische xylitol gemaakt van maïskolven. De Sweet kan gebruikt worden in alle recepturen zonder uitzondering en dit in een verhouding van 1:1.

Suikervrije Nutribel producten

Naast de Sweet als suikervervanger, bieden we een heel gamma aan suikervrije producten aan. Denk aan crackers, bouillon, rijstwafels, kokosolie, sesampasta, superfood, vlokken en ghee boter.

Onze producten bevatten trouwens labels voor bio, glutenvrij, lactosevrij, vegan,… Hierdoor kan je onze suikervrije producten waarover je anders zou twijfelen, sneller herkennen. Ook in onze webshop kan je filteren op suikervrije producten.

Nieuw genot! Chocolade rijstwafels!

Ontdek onze nieuwe chocolade rijstwafels van Nutribel. Een knapperige rijstwafel gemaakt van volkoren bruine rijst omhuld met een laagje pure chocolade.

Best nutrition for every meal!

Wij helpen jou in deze blog verder met enkele tips voor net wat minder traditionele ingrediënten in de klassieke Belgische keuken.

Best nutrition for every trip!

Daar is (bijna) de lente, daar is (alvast soms) de zon!

NIEUW: biologische ahornsiroop, lekker veelzijdig!

Nutribel lanceert een biologische Canadese ahornsiroop, gemaakt van het sap van de esdoorn.

Lactosevrij eten met Nutribel

In ons gamma zitten een 75-tal lactosevrije producten. Maar wat is lactosevrij eigenlijk en moet je je recepten aanpassen als je lactosevrij gaat eten?

Try Vegan met deze Herfstige Vegan Tostada

November is de internationale maand om plantaardig eten te promoten. Ben jij al overtuigd? Try vegan in november!

Glutenvrij eten met Nutribel

In ons gamma zitten ongeveer 70 glutenvrije producten. Maar wat is glutenvrij eigenlijk en moet je je recepten aanpassen als je glutenvrij gaat eten?

NIEUW: Glutenvrije crackers van Nutribel

Nutribel lanceert drie nieuwe crackers, vrij van alle 14 allergenen!

Granola vs. muesli

Wat is het verschil eigenlijk tussen granola en muesli? Wel, we zetten ze voor jou op een rijtje!

Kookworkshop

Kookworkshop met Peter Van Asbroeck

Alles kan veggie

In maart word je uitgedaagd om dertig dagen gezonder, lekkerder en ecologischer te eten tijdens de ‘VeggieChallenge’. Doe jij al mee? Lees hier waarom je zou moeten meedoen!

Shotje gezond!

Nieuw: 100% biologisch gembersap en kurkumasap

Nutridia wordt Nutribel!

Een nieuwe identiteit, een nieuwe naam en nieuwe ecologische verpakkingen met toevoeging van Nutri-Score.

Wie zoet is, krijgt lekkers! Nieuw van Nutribel: natuurlijke zoetstof

Een suikervervanger voor in de koffie, je yoghurt of een nieuw recept dat je suikervrij wil maken, met de nieuwe Nutribel Sweet kan het allemaal.

Verrukkelijk vegan: Nutribel's nieuwe snoepjes

Van winegums over zure wormen tot fruitsnoepjes

Zalig zoet: Nutribel nieuwe dadelstroop

Voor de zoetekauwen onder ons heeft Nutribel een nieuwigheid: dadelstroop. Bij ons minder gekend, maar in de oosterse keuken een echte topper.