Gratis verzending vanaf € 50
FR

Lactosevrij eten met Nutribel

06/12/2022

Lactosevrij eten met Nutribel

In ons gamma zitten een 75-tal lactosevrije producten. Maar wat is lactosevrij eigenlijk en moet je je recepten aanpassen als je lactosevrij gaat eten?

Wat is lactose?

Lactose is een suiker en komt in melk(producten) voor. Dit suiker verteren gebeurt via het enzym lactase, aangemaakt in onze dunne darmwand. Lactose komt voor in melk, yoghurt, room en kaas, maar bijvoorbeeld ook in sommige chips, sauzen, pizza’s, oplossoepen, mueslirepen en brood.

Lactosevrije voeding

Mensen met een lactose-intolerantie kunnen het melksuiker lactose niet verteren omdat ze geen of onvoldoende van het enzym lactase aanmaken. Hierdoor komt de lactose onverteerd in de dikke darm terecht en hierdoor kunnen klachten (vb. buikpijn of misselijkheid) ontstaan. Je kan een lactose-intolerantie hebben vanaf de geboorte of dit pas op latere leeftijd (als kind of volwassene) ontwikkelen.

Recepten aanpassen?

Om klachten te vermijden, kan je je recepten/maaltijden aanpassen:

  • Bak bijvoorbeeld niet met boter op basis van melk, maar gebruik plantaardige boter, onze Ghee boter (hier werd de lactose zorgvuldig uit gefilterd) of kokosolie (geurloos of extra vierge).
  • Koop geen voorgemaakte oplossoepen, maar maak zelf een lekker soepje klaar met onze bouillon in poedervorm.
  • Gebruik kokosmelk in hartige of zoete recepten. Denk aan Aziatische schotels, overnight oats, slagroom, taarten, rijst (door bij het koken de helft van het water door kokosmelk te vervangen),…
  • ...

Handig om weten: al onze crackers zijn vrij van alle 14 allergenen. Daarnaast zijn 4 van de 5 spreads, onze spelt wafels gezoet met kokosbloesemstroop en ook onze koekjes (dit is een product waar vaak lactose in zit) helemaal lactosevrij!

Lactosevrije Nutribel producten

Onze producten bevatten labels voor bio, glutenvrij, lactosevrij, vegan,… Hierdoor kan je onze lactosevrije producten waarover je anders zou twijfelen, sneller herkennen. Ook in onze webshop kan je filteren op lactosevrije producten.

Notenbars

Best nutrition for every meal!

Wij helpen jou in deze blog verder met enkele tips voor net wat minder traditionele ingrediënten in de klassieke Belgische keuken.

Best nutrition for every trip!

Daar is (bijna) de lente, daar is (alvast soms) de zon!

NIEUW: biologische ahornsiroop, lekker veelzijdig!

Nutribel lanceert een biologische Canadese ahornsiroop, gemaakt van het sap van de esdoorn.

Suikervrij eten met Nutribel

In ons gamma zitten heel wat suikervrije producten. Maar wat is suikervrij eigenlijk en moet je je recepten aanpassen als je suikervrij gaat eten?

Try Vegan met deze Herfstige Vegan Tostada

November is de internationale maand om plantaardig eten te promoten. Ben jij al overtuigd? Try vegan in november!

Glutenvrij eten met Nutribel

In ons gamma zitten ongeveer 70 glutenvrije producten. Maar wat is glutenvrij eigenlijk en moet je je recepten aanpassen als je glutenvrij gaat eten?

NIEUW: Glutenvrije crackers van Nutribel

Nutribel lanceert drie nieuwe crackers, vrij van alle 14 allergenen!

Granola vs. muesli

Wat is het verschil eigenlijk tussen granola en muesli? Wel, we zetten ze voor jou op een rijtje!

Kookworkshop

Kookworkshop met Peter Van Asbroeck

Alles kan veggie

In maart word je uitgedaagd om dertig dagen gezonder, lekkerder en ecologischer te eten tijdens de ‘VeggieChallenge’. Doe jij al mee? Lees hier waarom je zou moeten meedoen!

Shotje gezond!

Nieuw: 100% biologisch gembersap en kurkumasap

Nutridia wordt Nutribel!

Een nieuwe identiteit, een nieuwe naam en nieuwe ecologische verpakkingen met toevoeging van Nutri-Score.

Wie zoet is, krijgt lekkers! Nieuw van Nutribel: natuurlijke zoetstof

Een suikervervanger voor in de koffie, je yoghurt of een nieuw recept dat je suikervrij wil maken, met de nieuwe Nutribel Sweet kan het allemaal.

Verrukkelijk vegan: Nutribel's nieuwe snoepjes

Van winegums over zure wormen tot fruitsnoepjes

Zalig zoet: Nutribel nieuwe dadelstroop

Voor de zoetekauwen onder ons heeft Nutribel een nieuwigheid: dadelstroop. Bij ons minder gekend, maar in de oosterse keuken een echte topper.