Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
Als de kokosolie nog hard is verwarm je deze als eerste tot hij zo zacht is als boter, het hoeft niet per sé gesmolten te zijn. Meng daarna kokosbloesemsuiker met kokosolie in een mengkom. Voeg één voor één de eieren toe. Mix het mengsel nogmaals door elkaar.
Voeg de bruine rijstmeel toe en blijf mixen tot het een glad beslag wordt. Neem een bakje om de noten met een tweetal theelepels bruine rijstmeel te mengen. Voeg daarna toe aan het cakebeslag.
Doe je beslag in een cakevorm, wij gebruikten een rechte siliconenvorm van 10 x 24 cm.
Bak de cake ongeveer 50 minuten op 175 graden in het midden van de oven.
Tip: Hou je van luchtige cake? Scheid dan de eieren en voeg enkel het eigeel toe in het recept hierboven. Het eiwit klop je in dat geval eerst op en meng je pas op het einde (net voor je de noten toevoegt) toe aan het deeg om daarna er rustig door te spatelen.
Wil je op de hoogte gehouden worden van onze producten, nieuwe recepten en handige tips? Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief! Je kan je ieder moment weer uitschrijven.