Rundvlees wok met Nutribel bio kokosolie, gebakken erwtjes
Ingrediënten
6 x 150g rundvlees in reepjes gesneden
1 ui
4 teentjes knoflook
30g verse gember
5 cl kokosolie Nutribel
5g zeezout yuzu
3g Cubebe peper
15g bruine suiker
5 cl limoensap
Voor de rest van het recept :
400g erwtjes (peultjes)
2 cl olijfolie
3g zeezout met gegrilde kruiden
30g pinda
Bereiding
Schil de gember en rasp deze fijn.
Pel en snipper de knoflook en ui.
Grind de peper.
Snijd het vlees in blokjes van 3 cm.
In een grote kom, meng goed rundvlees, bloem, yuzu zout, peper Cubebe, bruine suiker, ui, knoflook, gember en kokosolie.
Laat het 30 minuten marineren .
In een grote hete pan, voer het vlees (zonder marinade ) gedurende 30 seconden aan elke kant, verwijder ze dan . Voeg vervolgens het limoensap en de resterende marinade. Zachtjes inkoken tot de saus dikker is. Voeg weer het vlees in de pan en houd het warm.
Plet de pinda's. Snijd de peultjes in stukjes.
In een wok, voeg een scheutje olijfolie en bak de erwten (blijven mengen) gedurende ongeveer 3 minuten .
Breng op smaak met de zeezout met gegrilde kruiden.
Serveer de erwten in diepe borden en leg het vlees erop. Overgiet ze met de saus. Bestrooi met pinda's.
Wil je op de hoogte gehouden worden van onze producten, nieuwe recepten en handige tips? Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief! Je kan je ieder moment weer uitschrijven.